Minke Kamstra

Minke Kamstra heeft zich ontwikkeld tot een ervaren kracht in het werken binnen complexe scheidingen in de Jeugdzorg. Daarnaast heeft zij veel ervaring in het werken met gezinnen waarvan de laatste jaren als systeemtherapeut. In 2017 is zij haar eigen praktijk gestart, waar ze zich richtte op systeemtherapie. Zij werkt zowel met individuele cliënten, als met gezinnen en partnerrelaties. 

Systeemtherapie ziet zij als een krachtige therapievorm om mensen te ondersteunen. Zij ervaart dat het betrekken van, het hele gezin, familie en omgeving  i.p.v. het kijken naar de individuele problematiek, de problemen veel dragelijker maken. In de systeemtherapie richt zij zich op hoe je als mens in verbinding staat met anderen en hoe je dit met elkaar kunt bespreken. Dit doet zij door haar open en belangstellende houding, een goede werkrelatie vindt zij van groot belang. Zij vindt het boeiend om te zien hoe mensen in de systeemtherapie zelf hun oplossingen of acceptatie kunnen vinden.

Haar belangstelling gaat de laatste jaren steeds meer uit naar de partnerrelatie in de gezinsdynamiek. Zij heeft een manier ontwikkeld waarin zij relatietherapie combineert met het uitvoeren van het ouderschap. 

Naast haar werk als systeemtherapeut is Minke werkzaam als expert op scheidingsproblematiek, zij weet hoe een scheiding de relaties onder druk kan zetten en heeft ervaring om deze relaties te leren normaliseren en te verzachten. 

SKJ en NVRG geregistreerd