Anniek Savenije

Anniek Savenije heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot het werken met mensen in systemen/groepen. Dit is begonnen in het werken met groepen binnen de TBS, en is opgevolgd door het werken in de Jeugdzorg in gezinnen. Sinds een aantal jaar is Anniek werkzaam als ouderschapsbemiddelaar binnen complexe scheidingen in de Jeugdzorg. In dit werk richt zij zich op ouderschapsbemiddeling, parallel ouderschap en samengestelde gezinnen. 

Daarnaast gaat de laatste jaren haar belangstelling steeds meer uit het werken als systeemtherapeut. Systeemtherapie blijft haar boeien vanwege de visie dat het wijzigen van 1 factor in het systeem een schakel van wijzigingen veroorzaakt. Het werken vanuit de context is een verontschuldigende manier van werken, want het individu staat niet op zichzelf. Het is maar een klein radertje in het geheel van contexten. 

Anniek ziet systeemtherapie als een samenwerkingsproces van therapeut en cliënt: samen onderzoeken welke zorgen er zijn, welke veranderingen gewenst worden en wat de meest passende weg is om tot die verandering te komen. In dit proces zet zij haar kennis en ervaring zo goed mogelijk in. Er is geen eenduidig succes-model voor relaties en het opvoeden van kinderen. Elke keer moet opnieuw ontdekt worden wat werkt bij dit kind, deze mensen, deze relatie in deze cultuur.

De afspraken met Anniek vinden plaats op kantoor. 

SKJ en NVRG geregistreerd